Ett år efter introduktionen har nya Hyundai i40 vunnit ett antal fina priser i Europa – ett tecken på framgång och popularitet för Hyundais första bil i D-klassen som byggts för Europa. Närmast var det i40 Kombi som vann det lovordade ”Business Car of the Year”-priset i sin klass i Tyskland, som presenterades av Firmenauto och fordonsinspektionen DEKRA.

Efter bedömning av över 100 representanter från industrin utsåg juryn i40 Kombi som vinnare, baserat på tre huvudkriterier: köregenskaper, komfort och ekonomi.

Kort efter försäljningsstarten fick i40:s kvalitet, säkerhet och nytänkande ett erkännande av en domarpanel bestående av 500 personer i samband med EuroCarBody Conference, som gav Hyundai i40 ”Golden Award”.

Nya i40 har även vunnit ett antal andra priser i Europa;

  • Österrike ”Business Car of the Year ”
  • Estland “Car of the Year”
  • Tyskland “Company Car of the Year”
  • Ungern “Best Wagon”
  • Italien ”Strongest Residual value” (37,2%)
  • Litauen “Car of the Year”
  • Holland “Innovation Award”
  • Portugal “Best Estate Car”
  • England “Best Estate Car”