Sveriges största motorsajt, Bytbil, etablerar ett utvecklingskontor i Örebro, Inledningsvis har tre IT-utvecklare anställts.
– Det finns två anledningar till vår etablering i Örebro, dels är det svårt att rekrytera IT-personal till Stockholm, dels håller vi på att utveckla en roll som informationsförmedlare åt Transportstyrelsen, säger Mikael Bjurek, VD för Bytbil.

Bytbil har sitt huvudkontor i Kista. Rekryteringsmässigt ser man hela Mälardalen som basen för var man finner framtida medarbetare.
– Vi tänker lite som ABB i Västerås samtidigt som vi har ett perspektiv att Mälardalen är en del av Stockholms-regionen, förklarar Mikael Bjurek och tillägger:
– Det är enklare att etablera ett kontor i Örebro än att flytta personerna till Stockholm och Kista även om detta hade varit att föredra.

Närheten till Transportstyrelsen är också starkt bidragande till Bytbils etablering i Örebro.
– Efter sommaren lanserar vi en ny tjänst åt bilhandlare som bygger på information som vi förmedlar från Transportstyrelsen. Tjänsten kräver ett nära samarbete vilket underlättas tack vare att vi sitter fysiskt nära varandra, berättar Bjurek.

Sedan tidigare har Bytbil verksamheter i bl a Borlänge (kundservice) och Luleå (webproduktionsenhet).

Bytbil är Sverigess största motorsajt. På den säljs person- och transportbilar, MC/mopeder och husbilar/husvagnar från professionella handlare inom respektive område. Enbart i Sverige är över 2300 handlare anslutna till Bytbil.
Bytbil utvecklar även webbaserade system och mobila lösningar åt bilhandeln.

Bytbil ägs av den norska mediekoncernen Schibsted och är en del av Schibsted Classified Media.