Ludvig Nauckhoff, ny vd för Goodyear Dunlop Tires Nordic.

Ludvig Nauckhoff, ny vd för Goodyear Dunlop Tires Nordic.

Ludvig Nauckhoff, idag Consumer Tires Business Director Nordic, är utsedd till ny vd för Goodyear Dunlop Tires Nordic från och med den 1:a juli 2012. Samtidigt tar tidigare vd:n för Norden, österrikaren Erich Fric, över Goodyear Dunlop Tires UK.

Svensken Ludvig Nauckhoff inledde sin karriär på Goodyear Dunlop Nordic 2006 som nordisk marknadschef med en gedigen bakgrund inom marknadsföring. Han har bred erfarenhet av däckbranschen inom både marknadsföring och försäljning.

– Ludvigs uppdrag är att fortsätta skapa lönsam och hållbar tillväxt i Norden. Han kommer att leda den nordiska organisationen och fortsätta tillämpa konsekventa affärsmetoder som stärker verksamheten, säger Arthur de Bok, President för Goodyear EMEA.

Erich Fric har framgångsrikt lett det nordiska bolaget sedan 2009 och har nu rekryterats som vd för Goodyear Dunlop Tires UK. Han började på företaget 1994 som vd i Österrike och hade redan då en framgångsrik karriär bakom sig inom fordonsbranschen. 2009 flyttade han till Sverige och Stockholm, där han fram till 2012 har lett Goodyear Dunlop Nordic. Fric ersätter i sin tur George Rietbergen i Storbritannien som har utsetts till Vice President Commercial Product Business Unit för Goodyear EMEA.