DAF introducerade nyligen en ny, lättare takspoiler med ett förbättrat inställningsområde med en unik justeringsmekanism som gör det enklare för föraren att placera spoilern på en optimal höjd. Den nya takspoilern passar perfekt med DAF ATe (Advanced Transport Efficiency) program, vars mål är att ytterligare minska bränsleförbrukning och utsläpp samt förbättra bilens effektivitet.

Den nya takspoilern kommer att finnas tillgänglig som tillval från slutet av sommaren på alla XF105 Space Cab modeller. Den viktigaste funktionen som utmärker denna spoiler är dess större inställningsområde, vilket innebär att den också kan användas på megadragbilar.

Föraren kan enkelt justera höjden på spoilern när man står bredvid lastbilen med en justeringsmekanism monterad på den bakre väggen av hytten eller på insidan av spoilrarna. Detta innebär att spoilern alltid kan placeras i rätt höjd, vilket kan ytterligare sänka bränsleförbrukningen med några procent.

DAF ATe
Den nya takspoilern är en del av DAF ATe (Advanced Transport efficiency) program, ett komplett paket av intelligenta lösningar som leder till ytterligare minskad bränsleförbrukning och utsläpp samt förbättring av bilens effektivitet. Motorerna i ATe-modeller stängs av automatiskt när bilen stått i tomgång i fem minuter och max hastigheten är begränsad till 85 istället för 89 km/h för att uppnå 2 till 3 % minskning av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. För att informera föraren om vikten av låg förbrukning, finns information om nuvarande förbrukning och förbrukat bränsle. Detta kan avläsas i den standard inbyggda displayen.

www.dafsweden.se