Den internationellt välkända verktygstillverkaren Facom har gett sitt sortiment av insex- och torxnyckelhylsor en ny utformning. Det nya sortimentet är dessutom färgkodat – rött för insexnycklar och svart för torxnycklar. Den nya och mer kompakta hylsan har en uppfällbar överdel med praktiskt placerade hål för upphängning.

Med den nya hylsdesignen kan mekaniker och ingenjörer snabbt och lätt identifiera de olika nycklarna och omedelbart välja rätt storlek. Varje nyckel fixeras i hylsan med ett säkert fäste som gör det enkelt att ta ut en nyckel utan att någon av de andra nycklarna rubbas. Det betyder att risken för att tappa en nyckel eller att en nyckel glider ur hylsan numera tillhör det förflutna.

Hylsan är tillverkad av seg plast som, tack vare sin nötnings- och kemikaliebeständighet, ger högre hållfasthet och längre livslängd.

– Den nykonstruerade insex- och torxnyckelhylsan är noggrant genomtänkt i varje detalj, och har tillverkats med en verkstad med högt arbetstempo i åtanke. Vi har även flyttat hålet för att göra upphängning och förvaring mer användarvänligt. Vi är övertygade om att de nya hylsorna kommer att bli ovärderliga vid avlägsnande av fästen och skruvar i alla verkstäder, säger Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien.

Lanseringen av den nya designen kommer att genomföras innan slutet av 2012.

För ytterligare information om Facom och den nya insex- och torxnyckelhylsan eller för att söka närmaste leverantör, besök www.facom.com.