Superb AllDrive är en uppdaterad och ännu bättre version av Skodas storsäljande modell Superb. Med tre motoralternativ, 4×4 och ett startpris på 288 300 kronor blir Sverige första landet i världen att lansera Superb AllDrive – en vässad bil för nordiska förhållanden.

Skoda Superb har redan hittat hem som en populär tjänstebil, familjebil och pendlarbil. Nu förbättras modellen ytterligare för att passa fler behov. Superb AllDrive har två centimeter högre markfrigång, skyddande hasplåtar under och tåliga stötfångare runt om bilen.

Bilen ska säljas i Sverige enbart som fyrhjulsdriven (4×4), med svenska Haldex fjärde generations fyrhjulsdriftssystem. Tre motoralternativ erbjuds, bensindriven TSI på 160 hästkrafter och två dieselversioner, 140 hästkrafter med automatväxellådan DSG och en 170 hästkrafters motor med manuell växellåda.

För Skoda är Sverige en viktig marknad för den här bilen och därför har den tjeckiska biltillverkaren valt ut Sverige som det land att först lansera den nya Superb AllDrive. En förbättrad modell som man har stora förhoppningar på.

– Superb är en bilmodell som håller en riktigt hög kvalitet, har rejäla ben- och lastutrymme och en riktigt bra komfort, säger Skodas Sverigechef Evalena Falck.

– I Superb AllDrive finns allt detta men också mycket mer som vi tror tilltalar de som bor och använder sin bil i Sverige. AllDrive borde bli ett givet och smart val för resan till fjället, landet eller bara för att upptäcka och komma närmare naturen, säger Skodas Sverigechef Evalena Falck.

Priset för Superb AllDrive är från 288 300 kronor. Bilen levereras med det bästa utrustningspaketet ”Elegance” som standard och finns för provkörning hos de flesta av Skodas 71 återförsäljare runt om i landet.