Garmin presenterar nu zūmo®LM 350 – en stilig och tålig GPS-navigator med en 4.3” högupplöst pekskärm som går att manövrera med handskar på och som syns tydligt i solljus. Monterad på ditt styre eller i bilen (motorcykel- och bilfäste ingår), erbjuder zūmos nya design den flexibilitet som du som motorcyklist vill ha och ser till att du håller dig på rätt kurs.

– Nya funktioner som servicehistorik, filassistans med Junction View och Trackback är bara några av anledningarna till att zūmo har blivit ett viktigt verktyg för motorcyklister över hela världen, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin International.

– Den är lätt, innehåller livstids kartuppdateringar, ger navigationsinstruktioner via BluetoothTM till hjälm och headset och klarar de tuffaste väderförhållandena (vattentät IPX 7).

zūmo 350LM är mer än en GPS-navigator. Den nya funktionen för servicehistorik låter dig registrera datum, körsträcka och typ av underhåll som har utförts på motorcykeln. Däckbyte, däcktryck, rengöring av kedja, oljebyte, byte av tändstift – nästan allt du kan tänka dig, kan zūmo hålla reda på.

Oavsett om du är ute en solig sommardag eller en mörk höstkväll har zūmo 350LM specifika MC-funktioner som du kommer att uppskatta. Den stora pekskärmen i färg sitter i ett skal som tål både bränslespill och UV-strålar. zūmo 350LM lagrar all information du behöver i ett format som du enkelt kan läsa av och hantera även då du har handskar på när du är ute och kör. zūmo 350LM talar om var du skall svänga och uttalar gatunamnen, som t.ex. ”sväng höger på Drottninggatan”, via högtalarjacket eller via en kompatibel Bluetooth-hjälm eller ett headset.

zūmo 350LM är kompatibel med Basecamp som är ett gratisprogram från Garmin där du kan planera din resa. I Basecamp kan du skapa rutter och waypoints i din dator för att sedan föra över dem till din zūmo. Med TrackDraw funktionen kan du analysera din planerade rutt, se höjdskillnader och förutse svårighetsgrad på turen. När du sedan kommer hem från turen kan du föra över rutten till Basecamp och analysera den och visa den för dina vänner. För att se zūmo 350LM in action, besök www.garmin.com/zumo.

I zūmo 350LM ingår livstids kartuppdatering som ger dig uppdaterade kartor upp till fyra gånger om året med information om intressanta platser som restauranger, sjukhus, bensinstationer mm. zūmo 350LM har en snabb och intuitiv sökfunktion där du får förslag på platser allteftersom du skriver in namnet. Den har också indikator för hastighetsbegränsningar och avfartsinformation som visar bensinstationer, affärer och restauranger inför kommande avfarter. Med den nya Trackback-funktionen kan du låta dina sinnen vara fria och åka vart vägen än bär eftersom du enkelt kan få hjälp med att hitta tillbaka samma väg till platsen där äventyret började.

Nu kan du sluta gissa vilken fil du skall ligga i för att komma rätt vid en sväng. Filassistans med Junction View guidar dig till rätt körfält inför en kommande sväng eller avfart. Det hjälper dig att slappna av och gör det enklare att navigera. Junction View visar realistiska bilder på korsningar med vägskyltar och pilar på hur du skall köra för att ligga i rätt körfält.

zūmo 350LM beräknas finnas tillgänglig i november 2012 till ett rekommenderat cirkapris på 4 695:-. För mer information om Garmin och våra produkter besök www.garmin.se