På kundernas begäran och för att öka produktiviteten, erbjuder nu allt fler verkstäder snabbmonteringstjänster eller entimmeskontroller. Facoms verktygsvagn JET+ Express sparar värdefull tid för mekanikerna vid underhållsarbete.

JET+ Express-vagnen är utrustad med två hopfällbara hjulhållare på varje sida. Syftet med denna finess är att förhindra överansträngning och muskelskelettstörningar genom att göra det lättare att demontera ett bilhjul. Man behöver bara rotera och placera hjulet på vagnen i den specialkonstruerade hjulhållaren.

Den ergonomiska vagnen är monterad på fem hjul som gör den exceptionellt lättmanövrerad. Den svänger med en fingertryckning och gör det snabbt och enkelt att komma åt alla verktyg. Den är även utrustad med en integrerad luftpump samt två separata slangar för pneumatikverktyg så att viktig utrustning är omedelbart tillgänglig.

Den nya verktygsvagnen JET+ Express finns med tre (DLS.T1) eller fem (DLS.T2) lådor. Den har ett öppningssystem som gör att lådorna kan dras ut till 100 % och därmed får användaren obehindrad åtkomst till verktygen och kan placera innehållet på valfritt sätt. Lådorna är dessutom anpassade till Facoms modulsystem för verktygsförvaring.

– Jet+ Express-vagnen har konstruerats för att tillgodose behoven hos en modern verkstad. Dess smarta och innovativa konstruktion sparar tid för tekniker vid rutinunderhåll genom att förenkla deras rörelser. Användarkomfort och säkerhet är något som Facom alltid prioriterar och konstruktionen med hjulhållare, unik för Jet+ Express, kommer att minska risken för ryggskador i hög grad, säger Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien.

För ytterligare information om Facom eller för att söka närmaste leverantör, besök www.facom.com.