Christian Sass, chef för verksamhetsområdet regummering av nyttofordonsdäck.

Den internationella däcktillverkaren och bilunderleverantören Continental utökar sitt engagemang inom regummering och investerar för att bygga upp tillverkning för varmregummering av lastbilsdäck i Västeuropa. I och med detta steg ger Continental sitt ContiLifeCycle-koncept, som introducerades 2010, en bredare bas att stå på och understryker även hur viktigt verksamhetsområdet regummering är.

”Genom att bygga upp tillverkning av ContiRe-produkter kommer vi att kunna stärka den position som vårt ContiLifeCycle-koncept har ytterligare och utnyttja vår expertkunskap inom däckutveckling och -produktion, kvalitetshantering och tillverkning“, påpekar Christian Sass, chef för verksamhetsområdet regummering av nyttofordonsdäck hos Continental. Med Premium-varmregummeringen ContiRe kan Continental erbjuda sina kunder produkter som knappt skiljer sig från nya däck när det kommer till prestanda och lönsamhet.
Inom ramen för denna nylansering kommer Continental stegvis att avveckla det framgångsrika samarbetet med de externa partner som hittills har tillverkat ContiRe åt Continental. Exakt var den nya tillverkningen kommer att ha sitt säte och andra detaljer kommer Continental att tillkännage vid ett senare tillfälle.

Med ContiLifeCycle erbjuder Continental sina kunder en effektiv och bestående servicelösning. Oavsett om det gäller nya däck eller mönsterskärning, kordhantering eller regummering erbjuder ContiLifeCycle vagnparker optimal lönsamhet och de lägsta effektiva totalkostnaderna under däckens hela livslängd.