Facom har lanserat en ny serie polygriptänger. Den nya 181-seriens polygriptänger i standardutförande och med lång nos har smalare glidled som gör det enklare att nå svåråtkomliga delar samtidigt som tängerna är starkare och mer böjstyva. De nya tängerna är nästan 10 % lättare än tidigare modeller, vilket gör arbetet mindre tröttande.

Tängerna har en ledtapp som gör att man på ett snabbt och enkelt sätt anpassa handtagens rörelseväg till handens storlek. På det viset kan mer kraft anbringas med mindre ansträngning. Ledtappens konstruktion ger dubbelt så många lägen och därmed noggrannare justering och bättre grepp.

De ergonomiska handtagen är mer greppvänliga och enklare att hantera. Det lilla avståndet mellan handtagen i stängt läge ökar hävstångseffekten vid åtdragning.

Käftarna har självgreppande tänder för rör och låser runt muttrar utan att skada dem.

– Facoms nya serie av polygriptänger är mycket effektiva verktyg. Alla de nya egenskaperna – mindre bredd och lägre vikt samt handtagets och käftarnas konstruktion – gör livet enklare för mekanikerna och förbättrar produktiviteten på arbetsplatsen, säger Michael Demant, Marketing Koordinator för Facom i Skandinavien.

För närmare information om Facoms produktsortiment, besök www.facom.com