Bridgestone Europe har börjat leverera däck för originalmontering till Volvo Personbilar. Detta är det första samarbetet mellan de två företagen.

Leveransen av Bridgestones Turanza T001 i 16-tum för nya Volvo V40 5-dörrar börjar i slutet av maj 2012. Bridgestone kommer även i maj att börja leverera Dueler däck till Volvo XC60 SUV.

”Bridgestone är mycket stolta över att börja samarbeta med Volvo, de två företagen har liknande värderingar när det gäller säkerhet och omsorg för miljön”, kommenterar Edwin van der Stad, Director, Sales, Consumer Business Unit, Bridgestone Europe.

I mars 2012 lanserades Turanza T001 vilket är Bridgestones nya flaggskepp inom touringsegmentet. Med sin avancerade mönsterdesign och materialteknologi fokuserar Turanza T001 på säkerhet och effektiv bilkörning med en hög komfortnivå.