Ford Fiesta var den mest sålda småbilen Europa i april och under det första kvartalet 2012 enligt de senaste siffrorna från JATO Dynamics, världens ledande leverantör av statistik och information om fordonsbranschen.

Enligt JATO Dynamics såldes 25.900 Ford Fiesta i april och 117.100 under de senaste 12 månaderna, vilket är mer än 5.000 bilar fler än den närmaste konkurrenten i småbilsklassen. Fiesta var den näst mest sålda bilen oavsett klass i Europa i april och de senaste 12 månaderna. Fiesta är också Fords mest sålda modell.

”Tre år har gått sedan lanseringen och Ford Fiesta fortsätter att vinna nya kunder”, säger Roelant de Waard, chef för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa. ”Det är en fantastisk liten bil. Den slående designen håller fortfarande, den är kul att köra och kvalitet och bränsleeffektivitet är i toppklass.”

I pressmeddelanden daterade den 22 respektive 16 maj bekräftade både JATO Dynamics och den europeiska bilindustriföreningen ACEA att Ford var Europas näst mest sålda märke i april och under det första kvartalet 2012.