Alla som arbetar med DuPont Refinish produkter ute i lackeringsverkstäderna vet att de är mycket lätta att använda. Nya lackprodukter, nyheter inom appliceringsteknik, lackeringsprocesser och lagstiftning innebär dock ökade krav på verkstadsägare och lackerare. För alla DuPont Refinish användare gäller det att utveckla sin kompetens för att på så sätt öka produktiviteten i verkstadsarbetet.

DuPont Refinish träningscenter i Göteborg ger lackerare från hela Skandinavien möjlighet att åstadkomma just detta. Kurserna leds av dynamiska och erfarna lacktekniker som hjälper verkstadspersonal att få expertkunskaper och förstahandserfarenhet av de senaste produkterna, teknik och verksamhetsprocedurerna.

Utbildningsprogrammet för 2012 innehåller:

  • Aktualiserad produktutbildning för det varierade produktsortimentet, som till exempel Cromax, Cromax Pro och Imron Fleet Line.
  • Uppdaterad kulörutbildning för alla DuPont Refinishs kulörverktyg, ChromaVision, ColorQuick Pro och ColorNet Pro.

Kurser i utförandeteknik för de senaste trenderna:

  • Fast repair (punktreparation) – DuPont Refinish program för små reparationer som instruerar reparatörer hur de tar hand om mindre skador, som till exempel små bucklor, repor och stenskott. Fast Repair har blivit mer och mer populär eftersom den möjliggör snabba och effektiva reparationer och kan hjälpa verkstäderna att exploatera detta potentiella och lukrativa men samtidigt krävande arbete.
  • 3-skiktslackering med hjälp av det vattenbaserade baslacksystemen Cromax® och Cromax Pro.
  • Speciell OEM kurs för att lära reparatörer reparationsprocedurer som måste utföras enligt alla OEM-föreskrifter.
  • Hälso- och säkerhetskurs så att reparatörer kan hålla sig informerade om de senaste föreskrifterna och lära sig det mest effektiva sättet att respektera dem.
  • Managementkurser för bilverkstäder för att göra det lättare för ägare att leda sina verkstäder så produktivt och effektivt som möjligt.

Rolf Arvidsson, DuPont Refinish technical and training manager Scandinavia, säger: Det är inspirerande att syssla med utbildningar. Vi på DuPont Refinish är nu fyra tekniker som hjälps åt med utbildningarna och vi har verkligen alla kurserna fullbokade. Man ser en stor förändring genom åren då kurserna nu är mer effektiva och mer koncentrerade på kortare tid. Våra kursdeltagare vill skaffa sig mycket information och jobba hårt och effektivt den tiden dom är på utbildning. DuPont Refinish försöker hela tiden att anpassa och utveckla kurserna efter kunders önskemål vilket inspirerar oss själva väldigt mycket.

På träningscentret i Göteborg kommer DuPont Refinish i år framförallt fokusera på det vattenburna baslackssystemet Cromax® Pro. Under våren hålls 10 kurser och ytterligare 10 går av stapeln under hösten. Förutom utbildningsprogrammet ovan anpassas kursinnehållet utifrån vad deltagarna efterfrågar och efter kursens slut får varje kursdeltagare ett kursdiplom som bevis på att man genomgått kursen. På DuPont Refinish träningscenter tillämpas ett koncept med relativt få antal deltagare i varje kurs. Detta gör kurserna mer intensiva och blir på så sätt mer givande för lackerare och verkstadsreparatörer. Kurserna i Göteborg är oftast 2-dagarskurser.