Att handskas med aggressiva, miljöfarliga och brandfarliga ämnen kräver omfattande säkerhetsåtgärder för att skydda miljö och människa. Uppsamlingskärl från DENIOS ger ett godkänt och beprövat skydd när olyckan är framme.

För att lagra, till exempel, olja och färger på ett säkert sätt, tillverkar DENIOS ett brett sortiment av uppsamlingskärl av förzinkat och lackat stål för ett till åtta 200-liters fat. I DENIOS Stålkärl är varje fog svetsade av certifierade svetsare, dubbelsidigt, inifrån och ut. Innan uppsamlingskärlet lämnar fabriken testas kärlets alla svetsfogar med ett red-white test för att säkerställa att de klarar en läcka. Uppsamlingskärlen är tillverkade av 3 mm kvalitetsstål.

-Tester har visat att 3 mm stål är det som krävs för att hålla även vid rostangrepp. Är stålet tunnare är sannolikheten stor att det inte håller tätt vid en eventuell läcka och rostangrepp. Fogar som tidigare varit den svaga länken i uppsamlingskärl har förbättrats med ny svetsteknik, säger DENIOS VD Linus Jacker.

Nu visar DENIOS uppsamlingskärl att de håller högsta kvalité och får godkänt även i de tuffaste testerna. ”-Vi anser att när det handlar om säkerhet av människa och miljö måste man veta att uppsamlingskärlen håller när olyckan är framme” fortsätter Linus Jacker.
Ett borttagbart galler ger flexibilitet vid användning: Placera fat direkt i kärlet eller placera flera fat på gallret. I kombination med DENIOS fatbock kan 60 – och 200-liters fat lagras horisontellt. Detta ger lagenlig och säker förvaring av farliga vätskor och grundvattnet skyddas från föroreningar.

DENIOS producerar även ett brett sortiment av uppsamlingskärl i plast för lagring av aggressiva vätskor. I produktionen används endast godkända material (PE – polyeten), som håller för de genomgående kontroller som utförs, t.ex. belastningstest där kärlets bärförmåga måste klara fyrfaldig belastning. DENIOS uppsamlingskärl har godkänts i oberoende tester och klarar 4 gånger lasten upp till 8.000kg.