DuPont Refinish lanserar nu CC6300 VOC Protect Clear. En VOC-godkänd 2K klarlack, baserad på en teknologi som gör lacken reptålig.
Med CC6300 VOC Protect Clear kan verkstäderna skapa en långvarig högglansig finish och samtidigt uppfylla VOC-kraven, trots att alla repskyddande lacker fortfarande kategoriseras i produktunderkategori e – speciallack.

– CC6300 VOC Protect Clear är speciellt framtagen för reparation av OEM-tillverkade lacker med krav på exceptionellt bra repskydd. Vår FoU-avdelning arbetade hårt för att få fram en produkt som skulle leva upp till VOC-kraven utan att för den skull tappa någon av sina repskyddande egenskaper, säger Rolf Arvidsson, produkt och utbildningsansvarig på DuPont Refinish Skandinavien.

CC6300 ger ett mycket bra skydd mot kemikalier och väder och vind, och lämpar sig lika väl för del- som hellackering. Den kan användas över alla baslacker från DuPont Refinish och den lämpar sig också bra på rengjorda och slipade OEM-lacker. Klarlacken kan sprutas i ett och ett halvt skikt med upp till tre minuters avluftning eller i två skikt med tio minuters avluftning mellan skikten.

VOC-halten för CC6300 i bruksfärdig form är under 420 g/l, vilket betyder att produkten fortfarande skulle uppfylla kraven även om VOC-bestämmelserna skärps ytterligare.

– CC6300 sätter verkligen en ny standard för VOC-godkända reptåliga klarlacker, avslutar Rolf Arvidsson.

Mer information finns på www.dupontrefinish.se