Facom, Europas ledande tillverkare av handverktyg, har lanserat sin nya bågfil 603F som utvecklats för högsta hållbarhet och effektivitet. Den nya bågfilen har ett innovativt, automatiskt bladspänningssystem som är unikt för Facom.

På en konventionell bågfil måste användaren justera bladspänningen för hand, vilket kan vara både besvärligt och ge inexakta resultat. Om bladet hålls i hög spänning under en tid kan bågen bli skev. Detta medför att bladspänningen efter en tid blir för låg med inexakta snitt som följd.

Med Facoms patenterade konstruktion regleras den nya bågfilens spänning automatiskt med en fjädermekanism som garanterar perfekta och exakta snitt varje gång. Eftersom spänningen regleras automatiskt behöver inte användaren lägga tid på att justera den för hand.

De flesta bågfilar på marknaden har endast två olika bladpositioner. Den nya bågfilen 603F har åtta möjliga positioner runt en 360º axel. Det medför en dramatisk ökning av verktygets användningsområden. Sågbladet monteras på enklast tänkbara sätt: sätt i bladet, vrid på ratten och bågfilen är klar att använda.

Bågen är tillverkad av en höghållfast aluminiumlegering som ger bättre stabilitet vid sågning. Dessutom minimeras vibrationerna, vilket gör arbetet bekvämare. Formen på bågen, som är helt unik för Facom, medger en konstant sågkapacitet på 100 mm längs hela sågbladet. Detta är speciellt fördelaktigt vid kapning av föremål med stor diameter, eftersom arbetsuppgiften går avsevärt snabbare.

Michael Demant, Marketing Coordinator för Facom i Skandinavien, säger:
“På Facom strävar vi alltid efter att förbättra användarnas arbetsförhållanden. När vi utvecklade bågfilen 603F ville vi ta fram ett effektivt verktyg. Den nya bågfilen har fått en rad tidsbesparande funktioner. Den har konstruerats för lång livslängd, precis som alla övriga verktyg från Facom. Det unika reglersystemet för bladspänningen garanterar en hållbarhet som är oöverträffad på marknaden.”

För närmare information om Facoms produktsortiment, besök www.facom.com