Ola Stålebo, VD, välkomnar Ford som kund.

– STS har en lång tradition av att tillverka kvalitetsprodukter med en tydlig miljöprägel. Det känns extra roligt att Ford valt en svensk leverantör för denna produktkategori. Det visar att även de största biltillverkarna förstår att balansera in värdet av hög kvalitet och miljöarbete tillsammans med pris när de väljer leverantör säger Ola Stålebo (VD).

Första leveranserna skedde nu i april och omfattar automatlådor som används i Fords populära familjemodeller S-MAX, Mondeo och Galaxy samt även kompaktsuven Kuga och småbilen Fiesta. Växellådorna som STS renoverar är tillverkade av japanska Aisin AW Co Ltd. som idag är världens största tillverkare automatlådor. STS har haft ett tekniskt och kommersiellt samarbete med Aisin AW sedan 1975 som är helt unikt på marknaden.

– Efterfrågan på renoverade fordonskomponenter ökar hela tiden och vi ser en mycket intressant marknad framåt. Vi arbetar gärna tillsammans med kunder som delar vår syn gällande miljömässigt hållbar produktion i kombination med kompromisslös kvalitet. Det är faktiskt så vårt samarbete med Ford växt fram avslutar Ola Stålebo.