Hyundai Motor Europe presenterar ett nytt sätt att förbereda ungdomar för den kunskap de behöver för morgondagens arbetsmarknad.

Yrkeskompetens för framtiden (Skills for the Future) har utvecklats i samarbete med JA-YE Europe (Junior Achievement-Young Enterprise) som är ett treårigt program som startar i år. Det kommer till att börja med att lanseras i fem länder – Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien och Tjeckien – och kommer att ge 10.000 yrkesskolelever i femton länder inom EU möjlighet att prova sig fram i entreprenörskap och få värdefulla kunskaper i STEM (science, technology, engineering and mathematics) som de kan använda i sina framtida yrken.

Undervisningen handlar om praktiska övningar, som att skapa och driva egna tekniska företag. Förutom en första introduktion i entreprenörskap handlar programmet även om samarbetsförmåga, ledarskap och organisation.

Eleverna får tillfälle att arbeta med fyrahundra personer inom Hyundai Motor över hela Europa, goda förebilder som ska ge tips från sina respektive områden. Varje år kommer Hyundai Motor att skänka ett pris till bästa förslag om en bilservice eller bilprodukt bland elevföretagen.

”Hyundai Motor Europe engagerar sig i förnyelse – och mitt i förnyelsen finns människor. Skills for the Future handlar inte bara om att hjälpa arbetslösa ungdomar – det handlar också om att få fram en yrkeskompetens för framtida arbeten”, förklarar Allan Rushforth, vice president Hyundai Motor Europe.

”Skills for the Future är ett utmärkt initiativ som passar väl ihop med Europakommissionens Europe 2020, som strävar efter att utrusta ungdomar med de rätta kunskaperna för dagens och morgondagens arbeten”, kommenterar Europakommissionens generaldirektör Koos Richelle.