Bli inte förvånad om du ser en bil parkerad lite avsides – förmodligen är det någon som vill ha lite privattid med sin käresta. En av sju svenskar har nämligen sex i bilen då och då, det visar en undersökning som däck- och servicekedjan Vianor låtit genomföra bland drygt 1.000 svenskar.

Nästan fyra av tio svenskar medger att de har haft sex i en bil i sin ungdom, men har det inte längre. För var femte svensk skulle det aldrig vara aktuellt att använda bilen som plats för älskog.

Bland de som ännu inte tagit ut svängarna finns en viss nyfikenhet. På frågan ”Har du någon gång haft sex i en bil?” svarar en kvinna i Stockholm: ”Nej, men jag kanske ska pröva?”. På samma fråga svarar en man i Mellansverige: ”Inte än, men det kommer nog i framtiden”. En medelålders kvinna från Småland svarar: ”Inte i en bil – men på en bil”.

Har du någon gång haft sex i en bil?
Självklart, händer ofta (1 %)
Ja, någon gång ibland (15 %)
Inte längre, men i min ungdom (39 %)
Nej, kommer aldrig på fråga (23 %)
Jag har inte sex (4 %)
Annat (5 %)
Vill ej besvara fråga (13 %)