Philipson Västra Svealand Bil AB blev en del av finska Veho koncernen 2011. I April 2012 byter Philipson namn till Veho Bil i Falun, Karlstad och Örebro. Veho Bil representerar Mercedes-Benz-, Nissan-, Lancia-, och Jeep-märken.

Den 21 april byter Philipson i Falun, Karlstad och Örebro namn till Veho Bil, som ingått i Veho Group sedan förra året. Förr var Philipson Bil synonymt med Mercedes-Benz. Philipson Bils rötter växer från 1908, då Gunnar V. Philipson grundade först en bilaffär i Stockholm. Verksamheten fortsatte i Karlstad 1935, Örebro och Falun 1952.

I slutet av 1990-talet togs den svenska importen över av Mercedes-Benz Sverige AB. Efter detta har Daimler AG varit importör i Sverige för Mercedes-Benz.
Veho Group är ett familjeägt företag som startades 1939. De är ett av nordens största bilhandelsföretag och svarar för importen av Mercedes-Benz i Finland. Veho Group har återförsäljaranläggningar i många länder runt Östersjön. Philipson Västra Svealand AB blev en del av finska Veho konsernen 2011.

”Vår ambition är att ge alla kunder- nya som gamla – bästa tänkbara bemötande och service. Välkommen in till Veho Bil, som också har en Mercedes-anläggning i södra Stockholm. Vi erbjuder produkter i världsklass och många intressanta erbjudanden”, konstaterar verkställande direktör Metin Barberber, Veho Bil Sverige.