Samtidigt som verkstadsutrustning blir både mer avancerad och dyrare, ökar kraven på att kunna förvara verktyg och instrument på ett säkert sätt. Därför har Sonic Equipment utvecklat ett nytt modernt förvaringskoncept – MSS, Modular Storage System samt MWS, Master Work Station.

– Våra verkstäder ställer stora krav på oss att erbjuda lösningar som både håller ordning och reda på verkstadsutrustningen samt hjälper de att spara tid, säger Mecas produktchef Hans Svensson. Därför känns det extra glädjande att ligga i framkant och kunna erbjuda bilverkstäderna ett modernt och väldesignat förvaringskoncept – MSS/MWS.

De ingående delarna kan antingen köpas som ett färdigt modulsystem, eller som lösa delar som komponeras ihop efter eget behov. Vidare säger Hans Svensson att systemet har en självbärande konstruktion som inte behöver väggstöd. Därför kan det även placeras mitt på öppna ytor. Systemet utnyttjas då bäst eftersom verktygstavlan även kan användas på baksidan. Stommen består av kraftig pulverlackad stålplåt, och det är både lätt och enkelt att montera MSS/MWS-systemen.

Lådorna har kullagrade skenor och kan öppnas 100%, vilket ger en god översikt.
Den kraftiga konstruktionen medger en viktbelastning per utdragen låda på upp till 40 kg. Lådmodulen har centrallås. Arbetsbänken kan fås antingen som ren massiv träskiva, eller klädd med rostfri plåt. MWS har dessutom uttag för tryckluft, el och LAN integrerat.

Givetvis är MSS/MWS-systemen kompatibla med Sonic:s verktygssatser TTS & SFS så att man kan komponera sitt eget verktygssortiment. För mer info, se på www.meca.se

Bilden visar MWS

www.meca.se