Nu tar bilsemestrandet fart på allvar. Svenskarna vill få ut det sista av skidsäsongen samtidigt som många öppnar upp fritidshusen runt om i landet. På vägen är det många som tar hjälp av en billek för att få tiden att gå. Den populäraste leken är att bygga ord baserade på bokstäverna på registreringsskyltar.

En lika uppskattad billek är att gissa bilmärket på mötande fordon. Värt att notera är att det är Stockholmarna som tycker att det är roligast att räkna djur vid vägkanten. Svenskar bosatta i södra Sverige roas dock mest av tysta leken. Det visar en undersökning som däck- och servicekedjan Vianor har låtit genomföra bland drygt 1.000 svenskar.

Vilken är den bästa billeken?
Gissa bilmärket (på nästa mötande bil) 17 %
Hitta på ett ord (som innehåller bokstäverna på registreringsskylten på bilen framför) 17 %
Ordkedjan (kom på ett namn/stad utifrån sista bokstaven i föregående namn/stad) 12 %
Räkna djur (kor eller hästar vid vägkanten) 9 %
Hitta vägmärket 3 %
Tysta leken 8 %
Annat 8 %
Vet ej 26 %