Genom tätt samarbete med lacktillverkare och fordonsindustrin har SONAX kunnat utveckla bilvårdsprodukter som svarar mot högt ställda krav. Med stort fokus på forskning har SONAX tagit fram effektiva och lättarbetade produkter som är skonsamma mot bilens lack, glas, aluminium, krom och plastytor.

Teknologin innebär att man kombinerat både oorganiska och organiska partiklar i en och samma produkt. De oorganiska partiklarna organiserar sig i en nätstruktur som ger en mycket hållbar yta, medan de organiska partiklarna lägger sig uppe på ytan och nedåt mot lackens porer och ojämnheter.

Ett 3-dimensionellt skyddande skikt skapas på lacken. De organiska partiklarna ger ytan dess fina glans. Nätstrukturen ger styrka och hållbarhet.

Den nya generationens vax- och polerprodukter bildar ett 3-dimensionellt starkt lager, som skyddar, bevarar och förbättrar lackens egenskaper.

Vad är en hybrid? Jo, det är ett system som kombinerar två teknologier och processer med varandra. Båda fungerar utan varandra men i kombination skapas ett förbättrat resultat.

I Sonax fall står ”hybrid” för föreningen av organiska och oorganiska ämnen, som tillsammans bildar ett långvarigt och hållbart skydd för alla typer av lacker.

Den organiska komponenten står för den släta ytan, glansen och den exceptionella vattenavvisande egenskapen. Komponenten ansluter sig med lackytan genom att tränga djupt in i dess ojämnheter. På så sätt bygger våra Xtremeprodukter ett starkt band mellan lacken och det skyddande lagret.

Den oorganiska komponenten bygger en mycket stark, långvarig och bestående nätstruktur mellan de organiska komponenterna.