Nu introducerar Scangrip belysning för billyftar med den senaste LED-tekniken. Produkten LINE LIGHT ger ett mycket starkt ljus, och kan riktas exakt där du behöver det. LINE LIGHT ger en precis ljusbild med en 75-gradig vinkel, och ger lika starkt ljus över hela arbetsytan.

Jämfört med traditionella 36W lysrör ger LINE LIGHT nästan dubbel ljusstyrka, säger Hans Svensson, produktchef på MECA som är återförsäljare för Scangrip i Sverige. En annan finess är att LED-rören kan vridas steglöst, så att mekanikern inte bländas. Ett känt fenomen som nu kan undvikas.

LINE LIGHT konstruktion av okrossbar akryl är helt förseglad, vilket ger en mycket hög hållfasthet, och är dessutom vattentät enligt IP65. Scangrip garanterar upp till 100.000 timmars brinntid. Med andra ord perfekt i tuffa, fuktiga och smutsiga miljöer, och där det är ont om plats.

Med LED-tekniken reduceras elkonsumtionen radikalt med upp till 50 %. Därmed kan en investering av LINE LIGHT räknas hem på 3 år, säger Hans Svensson vidare. Detta trots en ljusstyrka på 1100 lumen.

LINE LIGHT levereras i satser om ett, fyra eller sex 1.6 meter långa LED-rör som drivs av en 24V transformator. Som standard medföljer trafo, kabel och fästen som skruvas fast i billyften. Som tillbehör finns även magnetfästen. LINE LIGHT är i huvudsak designad för användning på billyftar, men är även lämplig för många andra applikationer där bra belysning behövs. Bara fantasin sätter gränser!

www.meca.se