Har verkstäderna egentligen koll på hur oljan ser ut i AC systemet, och fungerar den optimalt enligt tillverkarens specifikationer? Nu introducerar MECA en ny egenutvecklad produkt som hjälper verkstäderna att kontrollera oljans kvalitet.

Tidigare har man inte på ett enkelt sätt kunnat ha kontroll på hur oljan i AC systemet såg ut, och om den fungerade optimalt. Smörjer inte oljan som den ska, kommer man förr eller sedan att få problem med kyleffekten på AC-systemet. Inte minst har det även medfört en stor risk för att kompressorn går sönder, säger Michael Ingvardsen, Produktchef på MECA.

Nu har MECA tillsammans med AC-specialister utvecklat ett eget system med en filtersats samt en smart hållare. De verkstäder som specialiserat sig på AC och som har testat systemet är mycket nöjda, säger Michael Ingvardsen vidare.

Produktet kan monteras på alla AC-maskiner som finns i på marknaden, utan att uppsättningen av maskinen behöver ändras. Filtersatsen och hållaren levereras med filter, 2 färgkodade 3 meters slangar och hög- och lågtrycks snabbkopplingar.

Hållaren monteras enkelt på sidan, eller bak på AC-maskinen. Man använder filtersatsen när man tapper av gasen från systemet. Gasen går då igenom två filter och man kan enkelt se om där finns orenheter i oljan och om oljan är svart. Filtren kan enkelt öppnas och bytas ut vid behov. Är också väldigt illustrativt att kunna visa för kunden hur systemets kondition är. På detta sätt kan man förklara kunden om han bör skölja systemet eller eventuellt byta filter. Samtidigt försäkrar man sig att det inte kommer in spån och partiklar in i blocket som sitter i AC maskinen.

Introduktionen sker hos MECA i april.

www.meca.se