Med ett ökat antal elhybridbilar på våra vägar, ökar också behovet av att kunna serva dessa bilar. Då kommer även kravet att ha rätt verktyg för ändamålet. Därför erbjuder nu MECA ett brett sortiment av isolerade verktyg från BAHCO, så kallade 1000V-verktyg.

Det finns ännu inget lagkrav på att använda isolerade verktyg vid arbete på elhybridbilar, men BIL Sweden (branschorganisation för importörer och tillverkare av bilar) har tagit fram en branschstandard. Där finns tydliga rekommendationer om vikten av att tänka på sin säkerhet. De spänningsnivåer som förekommer i batterier och kondensatorer är direkt livsfarliga om man kommer i direkt kontakt med dessa.

Försäljningen av elhybridbilar ökar, och som leverantör av verkstadsutrustning till allbilsverkstäder är det en självklarhet att vi kan erbjuda marknaden verktyg och utrustning för att hantera dessa bilar, säger Hans Svensson, produktchef på MECA som är distributör av BAHCO verktyg i Sverige.

Hans Svensson berättar vidare att samtliga BAHCO isolerade verktyg är tillverkade enligt internationell standard IEC60900. De klarar arbete under spänning upp till 1000 V. Sortimentet med över 200 artiklar består av både lösa verktyg, men även en del praktiska satser.