Pirelli Tyre Life är en ny exklusiv garanti som innebär att till exempel ett punkterat däck på bilen byts ut helt kostnadsfritt för bilägaren. Bilägaren kan få hjälp på plats eller få bilen bogserad, med hjälp av Falck, till en Pirelliåterförsäljare som deltar i kampanjen. Med den nya Tyre Life-garantin kan Pirelli nu erbjuda sina kunder en tryggare bilresa.

Pirelli Tyre Life gäller ett år vid köp av fyra nya sommar- eller vinterdäck från Pirelli med en dimension från 16 tum och uppåt. Om däcket inte kan lagas på plats ingår dessutom bilbärgning eller bogsering upp till 100 kilometer. Kan inte däcket ersättas på dagen så täcker garantin även en övernattning eller resan hem. Garantin omfattar skador som uppkommer i Sverige.

Ökad trygghet
För bilens förare innebär Pirelli Tyre Life att exempelvis ett punkterat vänsterhjul på en motorväg inte längre behöver vara förenat med fara. Ett samtal till Falck räcker för att lösa problemet.
Väljer man att själv byta däcket så ersätter Pirelli det skadade däcket med ett nytt när det lämnas in till någon av Pirellis återförsäljare som deltar i Pirellis kampanj.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda våra kunder en exklusiv garanti som bidrar med både trygghet och säkerhet, säger Daniele Östholm, marknadschef på Pirelli Nordic Tyre AB. Det är Pirellis löpande investering i produktkvalitet och teknologisk innovation som gör detta möjligt.

Hur går det till?
Kunden registrerar sig på Pirellis hemsida och skickar även en kopia på kvittot till företaget. När kundens uppgifter är registrerade så skickar Pirelli ett Tyre Life-kort vilket gäller sedan som garantibevis. Registreringen sker på www.pirelli.se/tyrelife. Här finns även information om de regler som gäller för Tyre Life-garantin.

– Vår garanti gäller endast privatbilister och täcker skador som punkteringar och påkörningsskador mot till exempel en trottoarkant, säger Daniele Östholm. Men givetvis under förutsättning att däcket har använts på ett normalt sätt.

Om garantin Pirelli Tyre Life
Däcken ska vara inhandlade hos en återförsäljare som deltar i kampanjen och garantin gäller för sommardäcken Scorpion Verde ur serien SCORPION™ för SUV och crossover, P ZERO™-däcken för sportbilar och Cinturato P7 från serien CINTURATO™. Den senare däckserien har utformats för att kunna erbjuda en längre livslängd och en låg miljöpåverkan

Vinterdäcken som ingår är de dubbfria IceControl och Sottozero, det dubbade Carving Edge för bildar samt Scorpion Ice & Snow för SUV:ar. Garantin avser däck med en dimension från 16 tum och uppåt.

Återförsäljare som deltar i kampanjen är de som är knutna till Pirelli Point, Mekonomen, Däckpartner och Däckia. Garantin gäller ett år från registreringsdatum som ska ske senast en månad efter köpet. Fullständig information om Pirelli Tyre Life finns på www.pirelli.se/tyrelife