De nya andragenerationens hjullager, GEN2, från tillverkare som SKF & FAG kan vara knepiga att byta utan specialverktyg. Dessa lager förekommer främst på bilar från Ford, VAG, Mazda och Volvo. Nu lanserar Sykes-Pickavant 5 verktygssatser som klarar GEN2 lager med diameter från 62 – 85 mm.

– De specialverktyg för GEN2-lager som förekommer är både väldigt dyra, men ofta även krångliga att använda. Därför är det extra kul att nu kunna erbjuda den professionella bilmekanikern ett prisvärt alternativ, säger Hans Svensson, produktchef på MECA som är distributör av Sykes-Pickavant i Sverige. Hjullagerverktygen är helt nya i sin konstruktion, och har utvecklats tillsammans med tillverkarna av GEN2-lager.

– Genom sin design kan inte GEN2-lager monteras som konventionella hjullager, säger Hans Svensson vidare. Då belastas innerdelen med för högt tryck, och lagret skadas med avsevärt förkortad livstid som följd. Något som inte märks initialt, och som många inte känner till. Därför är de nya GEN2 verktygssatserna en billig försäkring om att arbetet med att byta GEN2-lager görs på rätt sätt.

Sykes-Pickavant GEN2-verktyg finns tillgängliga hos MECA från och med nu i april.

www.meca.se