Med ett ökat fokus på sköljning av AC-system när en kompressor har gått sönder så finns det olika komplicerade alternativ. Nu introducerar MECA ett enklare sätt om man inte vill investera i en sköljmaskin eller använda AC-maskinens inbyggda system.

Det finns flera sätt att skölja AC-systemet på när spån eller annat har kommit in. De flesta tillverkare av AC-kompressorer godkänder ingen reklamation med mindre att man har sköljt AC systemet så att det är rent. Rekommendationen är att man sköljer med det program som är inbyggd i AC-maskinen eller med en separat sköljmaskin, men det är inte alla som har tillgång till det.

Nu har man chansen att skölja AC-systemet utan att behöva investera i en ny
AC-maskin eller en sköljningsmaskin, säger Michael Ingvardsen, Produktchef på MECA. På ett enkelt sätt sköljer man i stället AC-systemet med en unik sköljpistol och en flaska med en blandning av nitrogen och sköljmedel. Detta är ett enkelt och billigt sätt att skölja delarna i AC-systemet om man misstänker att den har spån eller andra partiklar i sig.

Vidare säger Michael Ingvardsen dock att detta arbetssätt inte gör jobbet lika bra som en sköljmaskin, men är mycket bättre än att inte att göra något alls, vilket är vanligt. Nu har verkstäderna chansen att kostnadseffektivt kunna skölja systemet på ett sätt man inte hade innan. Efter sköljning bör man även kontrollera med ett visuselt diagnosverktyg att inga partiklar finns kvar. Introduktionen sker hos MECA i april.

www.meca.se