När luftkonditioneringen är påslagen efter månader av uppehåll, luktar det ofta obehagligt. Lukten är relaterad till tekniken i luftkonditioneringen. Förångaren, som ger den svala luften är hela tiden fuktig av kondens: en perfekt grogrund för mögel och bakterier. De kan förökas och sedan blåsas in genom luftkonditioneringen in i bilen. Detta retar inte bara näsan, utan kan irritera ögonen och orsaka allergier och astma.

Med LIQUI MOLY Klima Fresh – inte bara för att det ska lukta fräscht utan även för ren luft. Utan verkstadsbesök och utan större besvär kan luftkonditioneringen i bilen rengöras och desinficeras.

LIQUI MOLY Klima Fresh befriar luften från mögelsporer och bakterier och desinficerar luftkanalerna på tio minuter. De självtömmande sprayburkarna används enkelt genom att man sprutar in medlet i luften i fotutrymmet. Luften transporterar rengöringssprayen genom de kritiska punkterna. Ingenting måste tas bort och ingen verkstad måste uppsökas. ‘Detta är en effektiv metod som alla kan använda i sin egen bil. Enklare kan man inte rengöra sin luftkonditionering, säger Dietmar Schmid, applikationsingenjör på LIQUI MOLY.

Klima Fresh kan också användas för att förebygga uppkomsten av dålig lukt i förväg.

LIQUI MOLY distribueras i Sverige av KG Knutsson AB (KGK).