I en ny kommunikationssatsning samarbetar Vianor med motorjournalisten Carl-Ingemar Perstad. Perstad är känd för allmänheten som programledare för långköraren Trafikmagasinet i SVT och starkt förknippad med trafiksäkerhet.

– Vi är stolta över att kunna berätta om vårt samarbete med Perstad. För oss är det här ett sätt att tydligt positionera vår verksamhet inom bilservice och trafiksäkerhet, säger Daniel Nordvall, Marknadschef på Vianor.

Tillbaka i tv-rutan
Sedan Perstad slutade att arbeta med Trafikmagasinet i början av 2000-talet har han breddat sitt register och arbetar bland annat som skrivande motorjournalist för en svensk/finsk nyhetsbyrå.

– Radio och tv har jag jobbat med i över 25 år, men aldrig på det här sättet. Syftet är att tillsammans med Vianor informera allmänheten om när det är dags att byta däck och serva bilen, säger Carl-Ingemar Perstad.

Bästa tipsen till bilköpare
Sedan 70-talet har Perstad testat otaliga bilar och vet precis vad bilköpare bör undvika vid köp av begagnad bil på internet. Hans främsta tips är:

  1. Kontrollera att bilen och säljaren existerar.
  2. Köp aldrig osett.
  3. Tro inte på säljarens beskrivning
  4. Provköra alltid bilen själv.
  5. Lita inte på bilder, även en rishög kan blänka som ny.