Det kan vara svårt att undvika utställningslokalerna med sina skinande nya bilar till salu för en bilägare som har mekaniska problem. Här följer några tips på hur du kan köra för att undvika att behöva köpa en ny bil i förtid eller göra ännu ett besök hos den lokala bilmekanikern.

Värm upp din bil
Oavsett var du bor är det viktigt att du värmer upp bilen innan du börjar köra. De små mekaniska delarna behöver några minuters smörjning för att fungera optimalt. Denna lilla tidsuppoffring kan göra att du sparar en förmögenhet i verkstadsräkningar. En start av familjebilar tio minuter tidigare på morgonen innan det är dags att skjutsa barnen till skolan kan vara hela skillnaden mellan en rutinkontroll och att behöva tömma plånboken i onödan.

Undvik hård körning
Att hetsköra från ett trafikljus till ett annat orsakar onödig belastning på bilens växellåda. Undvik denna typ av vanvård genom att köra mer ansvarsfullt, utan onödiga accelerationer och hårda inbromsningar. Dessutom är det klart bättre för blodtrycket!

Sakta ner innan du stannar
Hårda inbromsningar sliter ner bilens bromsbelägg mycket snabbare än om du kör mer ansvarsfullt. Genom att sakta ner innan du stannar minskas definitivt slitaget på bilens bromsbelägg.

Planera din resa
Genom noggrann planering av resan kan du undvika att fastna i rusningstrafik. Många stopp och starter är inte bra för vare sig kopplingen, växellådan eller plånboken eftersom det har en negativ inverkan på bilens bränsleekonomi.

Gör alla säkerhetskontroller regelbundet
Regelbundna kontroller av alla bilens vätskor, som olja, vatten och kylarvätska, hjälper till att skjuta upp verkstadsbesöket. Regelbunden service minskar också riskerna för att ditt fordon drabbas av något allvarligt fel längs vägen.

I det långa loppet kan du spara både tid, frustration och pengar genom att följa de enkla råden ovan.

Källa: Chevrolet