Milwaukee fortsätter att revolutionera elverktygsbranschen med lanseringen av M18 FUEL™ – en exklusiv serie av extremt högpresterande batterimaskiner som är designade och framställda av Milwaukee för att leverera oöverträffad produktivitet.

“Milwaukees M18 FUEL™ är en banbrytande innovation inom lithium-segmentet. Extremt hög prestanda och produktivitet i ett kompakt format” säger Thomas Jacobsson, verkställande direktör på Techtronic Industries Nordic.

Som ledande inom utveckling av batteridrivna elverktyg har Milwaukee integrerat 3 banbrytande teknologier som tillsammans utgör M18 FUEL™: kolborstfria POWERSTATE™ motorn, REDLITHIUM-ION™ batteriteknologin och den integrerade elektroniken REDLINK PLUS™. Dessa 3 innovationerna gör att M18 FUEL™ levererar bäst i sin klass inom hållbarhet, driftstid och prestanda för professionella användare.

Med M18 FUEL™ startar det hela med att marknadens bästa komponenter sätts samman, därefter maximeras prestandan med hjälp av ingenjörskonst av världsklass, samt grundliga tester i realistiska arbetsmiljöer.

Den nya POWERSTATE™ kolborstfria motorn levererar mer kraft och har betydligt längre livstid än andra ledande konkurrenter på marknaden. Den nya motorteknologin gör att maskinen kyls ned snabbare, låter mindre och behöver mindre underhåll.

Den nya POWERSTATE™ kolborstfria motorn har mindre motstånd, vilket ger fördelen att en betydligt större del av energin från batteriet överförs direkt till arbetsstycket istället för omvandlas till värme, oljud eller friktion.

Milwaukees REDLITHIUM-ION™ batteriteknologin ger en betydande förbättring av driftstid, prestanda och livslängd jämfört med tidigare generationer av litium-Ion batterier. REDLITHIUM-ION™ erbjuder också marknadsledande prestanda under hög belastning. Batteriets ramkonstruktion av metall, med dubbla lödningar av varje battericell och kraftfull stötdämpning, gör dem redo för alla utmaningarna som tuffa arbetsdagar innebär. REDLITHIUM-ION™ ger maximal kraft utan minneseffekt och fungerar ner till -18°C.

REDLINK PLUS™ är det mest avancerade elektroniksystemet på elverktygsmarknaden. Systemet maximerar prestandan och skyddar både batteriet och maskinen mot överbelastning. Dessutom fungerar REDLINK PLUS™ som maskinens ryggrad och sköter kommunikation mellan de olika komponenterna och ser till att maskinen hela tiden får den kraft den behöver för varje applikation.

M18 Fuel™ levereras med den nya multiladdaren som laddar alla M12™, M14™ och M18™ batterier. Laddaren har plats för både M12 och M18 eller M14 batteri och laddar dessa i följd – först i, först att laddas. Detta resulterar i en effektivare uppladdning och att man sparar tid, då laddaren inte behöver styra flera uppladdningar samtidigt. Högkapacitets 3,0 Ah batterier har en laddningstid på 60 minuter och de kompakta 1,5 Ah batterierna tar 30 minuter att ladda.

Fuel™ är en del av Milwaukees batteriserie M18 som fortsätter att vara världens snabbast växande professionella lithium-Ion system, och innefattar nu över 28 verktyg.

M18 FUEL™ systemet lanseras med introduktionen av en helt ny serie borr-/skruvdragare och slagborrmaskiner som alla erbjuder banbrytande prestanda, låg vikt och kompakt design.

Milwaukeee FUEL är tillgängligt från mitten av April 2012.