Subaru XV har säkerhetstestats av Euro NCAP. Subaru XV presterade bland annat det bästa resultat som någonsin noterats för barnsäkerhet. Betygen blev så höga att XV klarar de ännu tuffare krav som gäller för 2012, vilket nu bekräftats av Euro NCAP.

Varje Subaru är byggd och utrustad för högsta säkerhet. XV erhöll vid testet 2011 fem stjärnor med höga betyg i alla delmoment. Alla utföranden av Subaru XV har som standard sju krockkuddar (bland annat knäkrockkudde på förarplatsen), bältesvarnare på alla fem platser och VDC. Vehicle Dynamics Control innefattar antispinn, antisladd och traction control. ABS-systemet i Subaru XV har även bromskraftsförstärkare (BAS) och bromskraftsprioritering (BOS).

Subaru XV noterade hela 44 poäng för barnsäkerhet. Detta är det högsta betyg som någonsin utdelats av Euro NCAP. Som grädde på moset belönades Subaru XV som första modell för sitt helautomatiska aktiveringssystem för krockkudden på passagerarsidan.

Euro NCAP har nu även bekräftat att Subaru XV klarar de ännu tuffare krav som gäller för fem stjärnor enligt 2012 års kriterier.