Citroën har sänkt priset på Citroën C-Zero, det innebär att priset hädanefter är 289.000 kr inkl moms, men exklusive leverans och metalliclack. Under 2011 såldes 32 Citroën C-Zero på den svenska marknaden. Genom att sänka priset med 70.000 kr vill Citroën göra elbilen tillgänglig för en bredare målgrupp. Hittills har det huvudsakligen varit kommuner som visat intresse för bilen, men med den nya prissättningen förväntar sig Citroën att det nu blir ett större intresse från företag och privata bilköpare.

En av orsakerna till den låga försäljningen anser Citroën bero på att de statliga incitamenten är otillräckliga. Supermiljöbilspreminen på 40.000 kr gäller för elbilar, men det är lågt jämfört med de statliga stöden i till exempel Norge där det under 2011 såldes totalt ca 2.000 elbilar jämfört med 178 elbilar i Sverige. För att möta marknaden, subventionerar nu Citroën på egen hand priset på sin elbil i Sverige.

– Genom att sänka priset med 70.000 kr gör vi vår elbil C-Zero tillgänglig för fler, även privatpersoner som värnar om miljön, förklarar Kent Asplind, som ansvarar för försäljning av elbilen C-Zero inom Citroën Sverige.