I juni 2011 lanserade FACOM ett nytt koncept för högkvalitativa verktygsvagnar i serien JET + med möjlighet att välja tre olika bredder som skräddarsys efter den enskilda verkstadens förvaringsbehov och arbetsyta. För att underlätta det dagliga arbetet presenterar FACOM bland annat även ett utbud av olika praktiska tillval för de nya verktygsvagnarna, som exempelvis indragbara kanter.

Speciellt för verkstadsarbetare som dagligen använder bärbara elverktyg lanserar FACOM nu Jet+ Power sidolåda, ett tillbehör som konstruerats för förvaring och användning av alla typer av elverktyg.

Jet+ Power sidolåda gör arbetet mycket effektivare. Aldrig mer försvunna mutterdragare! Aldrig mer urladdade verktyg! Aldrig mer ödslad tid på att förflytta sig runt i verkstaden eller vänta på att ett verktyg ska laddas. Från och med nu är alla elverktyg säkrade, laddade och inom räckhåll.

Förvaring och lättåtkomliga elverktyg
Sidolådan är konstruerad för att kunna förvara tre maskiner av alla märken och typer. Den har även plats för tre laddare på ett andra förvaringsplan. Tack vare dubbla fästen sitter verktygen fast ordentligt i lådan och riskerar inte att ramla ur. De fästs enkelt på ett universalställ av skumplast som vilar mot en aluminiumstång så att allting har sin plats och är lättillgängligt.

Säker och bekväm laddning av alla elverktyg
Yrkespersoner kan enkelt ladda alla sina verktyg, men även lampor och till och med mobiltelefoner, datorer m.m. Ett sexvägs grenuttag med strömbrytare sitter på insidan av verktygslådan. Nätanslutningen görs med en 5 m automatisk kabelvinda med kabelstopp (sitter längst ner på sidolådan). Allt är självklart konstruerat för användarens säkerhet, med överspänningsskydd och en maximal strömstyrka på 10 A.

Börja arbeta direkt med verktygsvagnen
Verktygsvagnen Jet+ Power på hjul förenklar arbetet avsevärt. Du behöver inte längre gå tvärs över verkstaden för att hämta det där bärbara elverktyget som håller på att laddas. Nu finns allt nära till hands.
Du kan även ansluta till grenuttaget på insidan av verktygsvagnens sidolåda och börja arbeta direkt eller ladda verktyget när du är klar med det.

En praktisk och säker låda
JET+ Powersidolådan fästs snabbt och enkelt på sidan av både de nya verktygsvagnarna i serien Jet + och den äldre generationens verktygsvagnar JetXL. Sidolådan är utrustad med en upprullningsbar lucka som kan låsas för att skydda alla verktyg. Verktygen kan alltså laddas med öppen eller stängd lucka under arbetstid, eller säkert med låst lucka på natten.

Mått: L 543 x B 332 x H 811 mm – Vikt: 15 kg