För nionde året i rad bjuder Bilproffs.se in ungdomar från gymnasieskolans fordons- och transportprogram, årskurs två och tre, att söka som gästmekaniker inom rally, racing, dragracing och rallycross.

Även om man har gått ut fordons- och transportprogrammet med godkända betyg, är under 25 år och redan arbetar i bilbranschen, eller söker jobb inom branschen, är man också välkommen med sin ansökan. Det finns ca 15 gästmekanikerplatser till förfogande under tävlingssäsongen 2012.

– Syftet med gästmekanikerprojektet är att lyfta fram och sätta fokus på servicemarknadens viktiga roll i branschen. Det finns också ett stort behov av att långsiktigt bibehålla och öka intresset för motorbranschens olika yrken, säger Benny Wallin på Motorbranschens yrkesnämnder.

– Projektet har visat sig mycket framgångsrikt och en allt hårdare konkurrens om allt färre ungdomar till gymnasieskolans olika program gör att denna satsning blir viktigare, fortsätter Benny Wallin och uppmanar alla intresserade ungdomar, med inriktningen mekaniker, bilskadereparatör eller lackerare, att söka till en spännande säsong som gästmekaniker i något av de ledande bilsportteamen.

Sista ansökningsdag är den 15 mars!

Mer information och ansökningsformulär hittar du på www.bilproffs.se.