Ford kommer att presentera en produktionsfärdig version av den nya kompakta multiaktivitetsmodellen B-MAX på årets motormässa i Genève i mars.

Fords koncernchef Alan Mulally kommer att vara på plats i Genève för att visa upp nya B-MAX, som med unik formgivning och klassledande tekniska funktioner förväntas höja ribban för den här typen av bilar. Det är bara ett år sedan som konceptbilen för nya B-MAX presenterades, också den gången i Genève.

”Nya B-MAX kombinerar en spännande och innovativ formgivning med funktioner som man tidigare bara påträffat i större modeller”, säger Stephen Odell, koncernchef för Ford Europa. ”Det är en helt ny modell som uppfyller kraven från alltfler kunder som vill ha ut mer av sina småbilar.”

Nya B-MAX har fått en ny dörrkonstruktion med inbyggda mittstolpar – detta gör bilen mer lättåtkomlig för förare, passagerare och bagage. Bilen bjuder också på suverän kvalitet i utförande och material av ett slag som man sällan ser i det här segmentet med kompaktbilar. Dessutom har B-MAX flexibla säten och klassens bästa lastkapacitet.

Fords nya 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor, med dess avancerade kombination av kraft och effektivitet, kommer att finnas tillgänglig för nya B-MAX, vid sidan av Duratorq TDCi-dieselmotorerna. Ford B-MAX kommer att börja säljas i Europa senare i år.