Nu blir det möjligt för bilköparna själva att räkna ut hur mycket det kostar att finansiera en ny eller begagnad bil. Toyota i Sverige har utvecklat en app för Iphone- och Android-telefoner som snabbt räknar ut den verkliga månadskostnaden vid lån eller leasing.

Appen är egentligen utvecklad av Toyota Financial Services för att Toyota och Lexus återförsäljare enkelt ska kunna ta fram finansieringskalkyler även när de inte befinner sig inne på kontoret, t ex i bilhallen, på event eller helt enkelt ute på stan. Men appen är också tillgänglig för alla andra som själva vill kunna räkna ut månads-kostnaden för ett bilköp.

Den enda information som behövs är bilens pris och den aktuella räntan, som man kan få från sin Toyota-handlare. Sedan fyller man i önskad kontantinsats, antal månader för lån eller leasing samt eventuell restskuld. Månadskostnaden för finansieringen visas direkt på telefonens bildskärm.
Kalkylen kan göras om med olika värden för t ex kontantinsats och resultatet kan därefter skickas med epost.

Appen finns i två versioner: ”Toyota kalkylator” och ”Lexus kalkylator” och kan laddas ner gratis på Apple App Store respektive Android Market.